'Hele Raboploeg aan doping in Tour 2007'

3 november 2013 om 23:20 door © 2013 ANP
'Hele Raboploeg aan doping in Tour 2007'

KOPENHAGEN (ANP) - Alle renners van de Raboploeg in de Ronde van Frankrijk gebruikten doping. Michael Rasmussen heeft dit zondag in een interview op de Deense televisie gezegd naar aanleiding van de publicatie van zijn boek 'Yellow Fever'. ,,In de Ronde van Frankrijk van 2007 gebruikte iedereen van de selectie doping, die door de ploeg werd verstrekt", aldus de Deen.

De selectie van Rabobank voor de Tour van 2007 bestond naast Rasmussen zelf uit Denis Mentsjov, Michael Boogerd, Bram de Groot, Thomas Dekker, Juan Antonio Flecha, Oscar Freire, Grischa Niermann en Pieter Weening. Een aantal van deze renners, onder wie Boogerd en Dekker, heeft bekend verboden middelen te hebben genomen.

Eerder kwam al naar buiten dat Rasmussen naar eigen zeggen de Ronde van Frankrijk van 2005 had uitgereden, nadat hij was betrapt op doping.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d