Extra vluchten te koop, weinig tickets Spelen

12 november 2013 om 08:41 door Luc Wierts
Extra vluchten te koop, weinig tickets Spelen

Hoewel reisorgansiatie Corendon sinds gisteren rechtstreekse vluchten en accommodaties aanbiedt voor de Winterspelen van Sotsji 2014, is het geen eenvoudige opgave om aan kaartjes voor bijvoorbeeld de 10 kilometer van Sven Kramer te komen. ATP Event Experts, dat het officiële verkoopkanaal in Nederland is, heeft geen losse kaartjes meer voorradig.

"De kaartverkoop gaat goed", zegt Jeroen de Roever van ATP. "Wij hebben enkele duizenden kaartjes voor de Nederlandse markt gekregen. De tickets die we in de losse verkoop hebben gedaan, moesten worden verloot omdat de animo groter was dan de voorraad. In april zijn die kaartjes verkocht. Nu hebben we alleen nog totaalpakketten", zegt de manager Group Sports Strategy van ATP. In de laatste categorie zijn er nog tussen de 100 en 300 pakketten.

Corendon biedt sinds gisteren rechtstreekse vluchten en accommodatie aan in de Russische wintersportplaats, waarmee ze een alternatief bieden voor de eerder aangeboden dure vluchten die vaak een overstap in Moskou hebben. "We hebben accommodatie in Sotsji kunnen regelen", zegt Henriëtte Wyers van Corendon, waarmee ze het cruiseschip bedoelt dat in Sotsji zal aanmeren. "Het is voor veel mensen ontzettend moeilijk om een slaapplek in Sotsji te vinden." De reisorganisatie zegt gisteren tientallen mensen te hebben geholpen die informeerden naar beschikbare plekken.

Dat er volgens Wyers ook nog kaartjes via de website van Sochi2014 te koop zijn, kan kloppen. Het is vanuit Nederland echter lastig om aan kaartjes te komen. "De website verwijst je terug naar ons", zegt De Roever. Na registratie krijg je de melding dat je kaartjes moet kopen via het verkoopkanaal in eigen land. "Als er extra tickets beschikbaar komen in Nederland, zal dat ook via ons zijn. In de zomer was de interesse laag en misschien heeft de negatieve publiciteit rond Rusland ook een rol gespeeld. Nu het schaatsseizoen is gestart groeit de animo weer." De suggestie dat er nog voldoende kaartjes zijn, wijst De Roever van de hand. "In Londen hebben we sporadisch kaartjes verkocht in het Holland Heineken House." Voor de mensen die al kaartjes hebben en hun reis zelf regelen, kan hij zich voorstellen dat het pakket van Corendon uitkomst biedt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d