Dom krijgt prominente rol bij start Tour

8 november 2013 om 11:25 door © 2013 ANP
Dom krijgt prominente rol bij start Tour

UTRECHT (ANP) - De Tour de France start in 2015 niet onder de Dom, maar dat de toren in Utrecht een prominente rol krijgt, is duidelijk. Dat liet burgemeester Aleid Wolfsen vrijdag weten tijdens een persconferentie. Hoe de start er precies uit komt te zien en hoe het parcours zal lopen, wordt op 28 november bekendgemaakt.

Wolfsen bevestigde dat er 10 miljoen euro beschikbaar is voor de start van het wielerspektakel. Uit de gemeentelijke middelen komt 5 miljoen, de andere 5 miljoen wordt bijeengebracht door private partijen. Grote en kleine bedrijven leveren een bijdrage. ,,Elke euro die wordt geïnvesteerd in het evenement, komt in veelvoud terug'', voorspelde Wolfsen over het rendement.

In Utrecht worden station, Vredenburg en omgeving Catharijnesingel op dit moment grondig verbouwd. Wolfsen belooft dat de infrastructuur van de stad in 2015 goed geregeld zal zijn: ,,Het wordt een mooi glad parcours, dat er pico bello bij zal liggen'', zei hij.

Met de start in Utrecht geeft de stad volgens Wolfsen ook steun aan de wielersport na alle dopingperikelen. ,,We vinden een schone Tour belangrijk.'' Hij zei ook dat er flink is onderhandeld met de tourorganisatie: ,,We hebben bijvoorbeeld niet de budgetten van Milaan, maar het moet je gegund worden.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d