Cancellara wil werelduurrecord nog altijd

19 november 2013 om 09:00 door © 2013 ANP
Cancellara wil werelduurrecord nog altijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Fabian Cancellara heeft al enkele jaren zijn zinnen gezet op het werelduurrecord, maar een poging is er nog steeds niet van gekomen. Mogelijk waagt hij die volgend jaar, of anders in 2015. ,,Ik wil het proberen, maar het is nog lang niet zeker. Het staat op mijn lijstje, net als het WK en nog een paar andere doelen'', zei hij dinsdag tegen Sporza.

Het record staat al sinds 2005 op naam van de Tsjech Ondrej Sosenka, die in Moskou in 60 minuten tijd 49,7 kilometer aflegde. Volgens Cancellera is een aanval op die tijd niet iets dat je er zomaar even bij doet. ,,Er komt veel techniek bij kijken. De baan is ook belangrijk, die moet je een goed gevoel geven. Ook mentaal moet je er het beste kunnen uithalen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d