Bontje en Rauwerdink niet meer in Oranje

12 november 2013 om 11:00 door © 2013 ANP
Bontje en Rauwerdink niet meer in Oranje

NIEUWEGEIN (ANP) - Rob Bontje en Jeroen Rauwerdink maken geen deel uit van de selectie van de Nederlandse volleybalploeg voor het WK-kwalificatietoernooi in januari in Tsjechië. De Nederlandse volleybalbond Nevobo heeft dit dinsdag bevestigd.

Bondscoach Edwin Benne heeft de twee voormalige aanvoerders laten weten dat ze niet langer meer worden geselecteerd. Deze beslissing zou te maken hebben met kritiek die de spelers hebben geleverd tijdens de evaluatie van dit seizoen.

Rauwerdink benadrukt dat daarbij niet expliciet is aandrongen op het vertrek van Benne. ,,Wij hebben alleen aangegeven dat er iets moest veranderen. Toen de bond liet weten dat ze na intern overleg hadden besloten toch door te gaan met de bondscoach, hebben we dat als spelersgroep geaccepteerd, er vanuit gaande dat we het ook anders gingen aanpakken", aldus de speler in de krant Tubantia.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d