Berdych brengt Tsjechen langszij in Daviscup

15 november 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
Berdych brengt Tsjechen langszij in Daviscup

BELGRADO (ANP) - Tomas Berdych heeft vrijdagavond de stand in de finale om de Daviscup op 1-1 gebracht. De Tsjechische tennisser won eenvoudig in drie sets van de onervaren Serviër Dusan Lajovic: 6-3 6-4 6-3. Eerder op vrijdag had Novak Djokovic zijn land Servië op voorsprong gebracht tegen Radek Stepanek (7-5 6-1 6-4).

Berdych, de nummer 7 van de wereldranglijst, moest het opnemen tegen de 23-jarige Lajovic, omdat Janko Tipsarevic zich donderdag met een voetblessure afmeldde voor het slotstuk van de landenwedstrijd. Vanaf de tribune zag de Serviër toe hoe zijn landgenoot niet bestand was tegen het overschot aan klasse van Berdych. Lajovic, die op de ATP-ranking de 117e plaats bezet, speelde voor het eerst in zijn carrière een best-of-fivepartij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d