Belkin steunt ploegarts en chauffeur

18 november 2013 om 16:35 door © 2013 ANP
Belkin steunt ploegarts en chauffeur

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse wielerploeg Belkin laat ploegarts Dion van Bommel en buschauffeur Piet de Vos met rust en neemt geen maatregelen tegen beide werknemers. Dat meldde het management van de ploeg maandag.

Belkin sprak uitvoerig met Van Bommel en De Vos naar aanleiding van het boek 'Gele Koorts' van oud-renner Michael Rasmussen. De Deen schrijft daarin over het dopinggebruik in zijn tijd bij de Raboploeg, de voorloper van Belkin. Ploegarts Van Bommel zou een attest voor het gebruik van cortisonen hebben uitgeschreven voor Rasmussen voor een blessure, waar hij geen last van had. De cortisonen waren bedoeld om harder te gaan rijden. Buschauffeur De Vos zou epo in zijn onderbroek hebben gestopt toen de Franse politie de bus kwam controleren.

,,Beide medewerkers hebben hun volledige medewerking verleend aan ons onderzoek. Voor de ploeg is er geen aanleiding tot verder onderzoek of enige maatregel. Het management van Belkin Pro Cycling ondersteunt beide medewerkers en sluit hiermee de zaak.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d