Alonso snelste in chaotische training Austin

15 november 2013 om 18:25 door © 2013 ANP
Alonso snelste in chaotische training Austin

AUSTIN (ANP) - Fernando Alonso was vrijdag de snelste coureur in de eerste vrije training van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Spanjaard stuurde zijn Ferrari op het circuit in Austin naar een tijd van 1.38,343 en verwees de Brit Jenson Button (McLaren) naar de tweede plek. De Fin Valtteri Bottas eindigde in zijn Williams-bolide als derde.

De eerste trainingssessie verliep chaotisch. Zo werd de start enkele keren uitgesteld, omdat het te mistig was op de omloop. De training werd daarop ingekort tot een uur. Na een kwartier werd de sessie echter al stilgelegd, omdat er geen traumahelikopter op de baan aanwezig was.

De Nederlander Giedo van der Garde kwam niet in actie. Hij stond zijn stoeltje bij Caterham af aan de Amerikaan Alexander Rossi.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d