Wielrenner Scarponi naar Astana

31 oktober 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
Wielrenner Scarponi naar Astana

ASTANA (ANP) - De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi rijdt volgend jaar voor Astana. De klimmer, die overkomt van Lampre-Merida, heeft een contract voor een jaar getekend. Dat heeft de formatie uit Kazachstan donderdag bekendgemaakt. Met de komst van de ervaren Italiaan (34) is de formatie volgens ploegbaas Aleksandr Vinokoerov compleet. Eerder trok Astana ook al Lieuwe Westra aan.

Scarponi, die door een dopingstraf van Alberto Contador als winnaar van de Giro van 2011 in de boeken staat, moet zijn landgenoot Vincenzo Nibali bijstaan tijdens de Tour van volgend jaar. Die wil dan een gooi naar de eindzege doen. ,,De ervaring van Scarponi in de Alpen en Pyreneeën kan daarbij helpen'', aldus Vinokoerov.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d