Wielrenner Grabsch beëindigt loopbaan

28 oktober 2013 om 11:00 door © 2013 ANP
Wielrenner Grabsch beëindigt loopbaan

BERLIJN (ANP) - De Duitse wielrenner Bert Grabsch keert volgend jaar niet meer terug in het profpeloton. Dat maakte de wereldkampioen tijdrijden van 2008 maandag bekend via de website Radsport-News.com. Grabsch (38) kreeg van zijn ploeg Omega Pharma - QuickStep geen nieuw contract aangeboden.

,,Toen duidelijk werd dat zich geen ploeg uit de WorldTour voor me meldde was ik aanvankelijk gefrustreerd. Maar ik kan me er nu bij neerleggen dat het voorbij is'', verklaarde Grabsch die in 1999 beroepsrenner werd.

Grabsch reed onder meer 6 jaar bij het Zwitserse Phonak en belandde in 2007 bij T-Mobile dat later als HTC Highroad verder ging. Daar boekte hij ook zijn grootste successen met onder meer winst in een tijdrit in de Ronde van Spanje (2007) en de wereldtitel tijdrijden in 2008 in Varese. Sinds 2012 kwam hij uit voor Omega Pharma.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d