Van Gerwen verslaat Taylor op verkeerd moment

24 oktober 2013 om 21:35 door © 2013 ANP
Van Gerwen verslaat Taylor op verkeerd moment

CRONDON PARK (ANP) - Michael van Gerwen heeft in de eindronde van de Championship League Darts Phil Taylor verslagen, maar op het verkeerde moment. De 24-jarige Brabander was de favoriete Engelse routinier in de 'round-robin' de baas. In de eindstrijd moest hij het nogmaals opnemen tegen 'The Power', die prompt overschakelde naar 'hoogspanning'.

Titelverdediger Taylor won donderdag het belangrijkste duel met zijn Nederlandse kroonprins met 6-3. In de groepsfase met de top acht - de winnaars van de acht kwalificatietoernooien - waren ze ook de nummers 1 en 2 in de eindrangschikking. Van Gerwen kwam in de finale na een achterstand van 0-5 knap terug tot 3-5. Onder druk bracht Taylor opnieuw het beste in zichzelf boven. Hij besliste het duel met een 11-darter, door onder meer twee keer 180 en een finish op 81.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d