Van Avermaet 'Flandrien van het Jaar'

17 oktober 2013 om 22:25 door © 2013 ANP
Van Avermaet 'Flandrien van het Jaar'

GENT (ANP) - Greg Van Avermaet is donderdag in Gent door de Belgische wielerprofs verkozen tot 'Flandrien van het Jaar'. De 28-jarige renner van BMC kreeg de onderscheiding uit handen van Marc Wilmots, de bondscoach van de Rode Duivels. Hij eindigde in het evenement, dat georganiseerd werd door Het Nieuwsblad, voor Gianni Meersman en Jan Bakelants. Sven Nys werd vierde, Philippe Gilbert vijfde.

De 'Flandrien' bekroont de beste Belgische wielrenner van het afgelopen jaar. Van Avermaet was dit seizoen de meest regelmatige Belgische renner. Hij was de beste Belg in de eindstand van de WorldTour. Van Avermaet won in 2013 het eindklassement van de Ronde van Wallonië, waarin hij twee ritzeges pakte. Ook in de rondes van Utah en Qatar behaalde hij een etappezege.

Het is de tweede keer dat Van Avermaet de trofee krijgt, na 2008. Vorig jaar was Tom Boonen de winnaar.

De Britse Tourwinnaar Chris Froome werd tot Internationale Flandrien van 2013 verkozen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d