Topschutter Iverson houdt het voor gezien

17 oktober 2013 om 23:30 door © 2013 ANP
Topschutter Iverson houdt het voor gezien

PHILADELPHIA (ANP) - Basketballer Allen Iverson zal op 30 oktober officieel afscheid nemen van zijn lange loopbaan in voornamelijk de Amerikaanse profcompetitie NBA. De 38-jarige Amerikaan zal als eregast optreden tijdens de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen van zijn vroegere club Philadelphia 76ers tegen titelhouder Miami Heat. Zijn laatste club was Besiktas in Istanbul.

Iverson gold lange tijd als één van de beste spelers in de NBA. Met een gemiddeld aantal doelpunten van 26,7 per wedstrijd neemt hij op de topscorerslijst aller tijden de zesde plaats in. Ondanks zijn relatief bescheiden lengte (1,83 meter) kroonde hij zich vier keer tot beste schutter van de NBA. In het seizoen 2000-2001 werd hij tot meest waardevolle speler van de NBA gekozen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d