Oranje zonder Abbingh en Bovenberg

21 oktober 2013 om 14:10 door © 2013 ANP
Oranje zonder Abbingh en Bovenberg

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands vrouwenhandbalteam mist in de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK tegen Italië (woensdag) en Turkije (zondag) twee vooraanstaande internationals. Lois Abbingh revalideert van een knieoperatie, Roxanne Bovenberg ontbreekt wegens een achillespeesblessure. Ook Sanne van Olphen is er niet bij vanwege een gebroken pols.

Abbingh is pas 21 jaar, maar vertolkt vaak een hoofdrol in Oranje. Bondscoach Henk Groener noemt haar een waardevolle speelster. ,,Ik heb haar er in december bij de WK in Servië graag bij. Ze herstelt goed en als er geen terugslag komt, verwacht ik dat ze op tijd fit is.'' De Groningse liep de blessure in augustus op tijdens een duel van haar Duitse club VfL Oldenburg met Nederlands kampioen Dalfsen. Haar verschoven knieschijf maakte een ingreep noodzakelijk. De veel scorende opbouwspeelster was vorig jaar ook al enkele maanden uit de roulatie door een knieblessure. Groener heeft zijn selectie aangevuld met de jonge talenten Kelly Dulfer en Lotte Prak.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d