Levenslange schorsing tegen Di Luca geëist

14 oktober 2013 om 15:35 door © 2013 ANP
Levenslange schorsing tegen Di Luca geëist

ROME (ANP) - Wielrenner Danilo Di Luca heeft maandag voor de rechtbank een levenslange schorsing tegen zich horen eisen. De 37-jarige coureur werd in april tijdens de Ronde van Italië op epo betrapt. Het was al de derde keer dat de klimmer de fout in ging en als het aan de aanklager van het Italiaans antidopingbureau ligt, ook meteen de laatste keer. De beslissing over de straf ligt nu bij het Italiaans olympisch comité (CONI).

Di Luca werd in 2007 voor het eerst voor 3 maanden geschorst, vanwege banden met dopingdokter Carlo Santuccione. In 2009 volgde een nieuwe straf omdat hij op de epovariant CERA was betrapt. Die schorsing werd later van 2 jaar naar 9 maanden teruggebracht omdat hij goed samenwerkte met de antidopingautoriteiten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d