Horner: te veel races voor 2014

4 oktober 2013 om 10:15 door © 2013 ANP
Horner: te veel races voor 2014

YEONGAM (ANP) - Teambaas Christian Horner van renstal Red Bull is niet blij met de formule 1-kalender voor 2014. ,,22 races is veel te veel'', zei hij vrijdag bij de Grote Prijs van Zuid-Korea. ,,We gaan hiermee echt over de grens. Het seizoen wordt hiermee veel te lang. Ik ga ervan uit dat er nog wel wat wedstrijden gaan afvallen, want hier zitten we niet op te wachten''.

De wedstrijden in Zuid-Korea, New Jersey en Mexico staan onder voorbehoud op de kalender. ,,Ik snap wel dat Bernie Ecclestone (baas van de Formule 1) meer wil, maar het moet wel haalbaar zijn. Op deze manier wordt het seizoen te duur voor de teams. De belasting wordt te hoog voor de medewerkers en de rest van het formule 1-circus'', aldus Horner, teambaas van regerend wereldkampioen Sebastian Vettel.

Dit jaar worden er 19 wedstrijden verreden. Volgens Horner is 20 acceptabel voor de teams.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d