Giro 2014 eert Pantani

7 oktober 2013 om 20:05 door © 2013 ANP
Giro 2014 eert Pantani

MILAAN (ANP) - De Ronde van Italië in 2014 wordt een eerbetoon aan de in 2004 overleden Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die in 1998 zowel de Giro als de Tour won. De organisatie eert de Piraat in diverse bergritten, onder meer met een aankomst op de Oropa in de 14e etappe. Het volledige rittenschema van de 97e Ronde van Italië werd maandag in Milaan geopenbaard.

De Giro begint op 9 mei met een ploegentijdrit in Belfast. Na twee etappes in Noord-Ierland en Ierland vliegt het peloton naar Italië. De ronde eindigt op 1 juni in Triest. De wielrenners krijgen acht vlakke ritten, drie tijdritten en tien bergritten voor hun kiezen. Scherprechter is de voorlaatste etappe naar de top van de gevreesde Monte Zoncolan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d