Bob de Jong gaat door zolang hij lol heeft

7 oktober 2013 om 19:10 door © 2013 ANP
Bob de Jong gaat door zolang hij lol heeft

HILVERSUM (ANP) - Schaatser Bob de Jong gaat bij de winterspelen van Sotsji in februari 2014 voor een medaille op de 10 kilometer. Het zou dan zijn vierde olympische plak zijn, maar de 36-jarige Leimuidenaar ziet geen reden om dan te stoppen.

,,Zolang ik het naar mijn zin heb op de ijsbaan, ga ik door'', zei hij maandag op Radio 1 in het EO-programma Dit is de Dag. Zijn ploeg BAM Univé houdt maandagavond ook de teampresentatie in Thialf in Heerenveen.

De Jong verwacht dat hij absoluut een medaillekandidaat is voor de 10 kilometer. ,,Ik heb al goud, zilver en brons gewonnen op deze afstand. Het is even wachten tot de eerste wedstrijden, maar gezien de zomertrainingen heb ik weer stappen gemaakt en kan ik mijn tijden nog verbeteren. Zolang ik dat kan en de lol erin houd, blijf ik doorgaan'', aldus De Jong, die in 1998 bij de Spelen in Nagano zijn eerste medaille veroverde (zilver).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d