Bianchi mist training door kapotte bolide

11 oktober 2013 om 07:40 door © 2013 ANP
Bianchi mist training door kapotte bolide

SUZUKA (ANP) - De Franse formule 1-coureur Jules Bianchi is vrijdag niet van start gegaan in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. De coureur reed zijn Marussia-bolide in de eerste training zodanig aan barrels, dat zijn team niet in staat was het voertuig op tijd te repareren.

De bolides van Mercedes reden in de ochtendsessie het snelst rond op het circuit van Suzuka, met de beste tijd voor de Brit Lewis Hamilton (1.34,157). Zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg was een fractie minder snel (1.34,487).

Sebastian Vettel klokte de derde tijd in zijn Red Bull (1.34,768). De Duitser kan zondag in de race zijn vierde wereldtitel veroveren. Hij moet dan de grand prix winnen en zijn rivaal Fernando Alonso van Ferrari mag niet bij de eerste acht eindigen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d