Bakkali kiest voor België: Nederland wilde me ook

7 oktober 2013 om 19:52 door ANP
Bakkali kiest voor België: Nederland wilde me ook

Niet alleen België en Marokko, maar ook de Nederlandse voetbalbond KNVB heeft even aan Zakaria Bakkali getrokken. Dat onthulde de 17-jarige aanvaller van PSV maandag op een persconferentie in Brussel, waar hij zijn keuze voor de 'Rode Duivels' bekendmaakte. ''Mensen van de Nederlandse bond hebben me benaderd, maar dat was nooit een optie'', zei Bakkali.

De zoon van Marokkaanse ouders werd geboren in Luik, maar voetbalt al 5 jaar in Eindhoven. Daardoor zou Bakkali een Nederlands paspoort kunnen aanvragen, waarmee de weg naar Oranje geopend zou worden. ''Maar voor mij was het alleen een keuze tussen België en Marokko, Nederland was geen optie.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d