Zeven atleten betrapt op doping tijdens WK

20 september 2013 om 18:20 door © 2013 ANP
Zeven atleten betrapt op doping tijdens WK

MOSKOU (ANP) - Op de wereldkampioenschappen atletiek die in augustus plaatsvonden in Moskou zijn zeven atleten betrapt op doping. Dat maakte de internationale atletiekfederatie IAAF vrijdag bekend. Onder hen is één finalist: de Roemeense speerwerper Roman Avramenko. Hij werd betrapt op het gebruik van dehydrochloromethyltestosterone, beter bekend als 'oral turinabol'. Avramenko werd vijfde in de finale.

Naast Avramenko werd ook de Turkmeense sprintster Jelena Rijabova, die meedeed aan de 200 meter, betrapt op het middel oral turinabol. Het is een afgeleide van anabole steroïden en werd in de jaren 60 vooral gebruikt in de Oost-Duitse atletiek.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d