Zes finaleplaatsen, blessure Van Gelder

13 september 2013 om 21:05 door © 2013 ANP
Zes finaleplaatsen, blessure Van Gelder

OSIJEK (ANP) - De Nederlandse turners hebben vrijdag in de kwalificatie van de Challenge Cup in het Kroatische Osijek zes finalepaatsen gehaald. Noël van Klaveren (sprong) en Epke Zonderland (rek) deden dat met de hoogste score. Yuri van Gelder bleef wegens een polsblessure aan de kant.

Van Klaveren was de beste op sprong met een score van 14,450. Zonderland voldeed aan de rekstok aan de verwachtingen met een score van 15,525. De turners zijn in voorbereiding op de WK, over enkele weken in Antwerpen. Chantysha Netteb mag net als Van Klaveren terugkomen voor de finale op sprong. Netteb noteerde de tweede score: 13,600.

Sanne Wevers bereikte als tweede (14,550) de finale op balk. Jeffrey Wammes hoorde met 14,650 op vloer nog net bij de beste acht die terug mogen komen voor de eindstrijd, terwijl Zonderland ook nog op brug (7e met 14,750) de finale turnt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d