Vettel op poleposition in Italië

7 september 2013 om 15:20 door © 2013 ANP
Vettel op poleposition in Italië

MONZA (ANP) - Formule 1-coureur Sebastian Vettel start zondag vanaf poleposition in de Grote Prijs van Italië. De Duitse wereldkampioen van Red Bull, al tweemaal winnaar op het circuit van Monza, hield met een kwalificatietijd van 1.23,755 zijn Australische teamgenoot Mark Webber achter zich. De Duitser Nico Hülkenberg werd in een Sauber verrassend derde.

Fernando Alonso uit Spanje, de nummer 2 in het WK-klassement, begint pas vanaf de vijfde positie. Hij was in de Ferrari een honderdste langzamer dan zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa, die zijn plaats echter weet bij de Italiaanse renstal. ,,Hij vecht voor het kampioenschap, ik niet. Ik zal doen wat belangrijk is voor het team'', aldus Massa.

Lewis Hamilton, in zijn Mercedes de afgelopen vier races vanaf poleposition gestart, vloog er al in Q2 uit en staat op de 12e plaats. ,,Ik reed als een idioot. Zo slecht heb ik in tijden niet gereden, mijn excuses aan het team'', liet de gefrustreerde Brit na afloop weten. De Fin Kimi Räikkönen deed het namens Lotus met de 11e positie niet veel beter.

Giedo van der Garde kwam er met zijn Caterham niet aan te pas; hij werd 19e.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d