Van Gelder mag rekenen op finale

30 september 2013 om 20:05 door © 2013 ANP
Van Gelder mag rekenen op finale

ANTWERPEN (ANP) - Na Epke Zonderland (rek) heeft ook Yuri van Gelder zich maandag in de kwalificaties bij de WK turnen vrijwel zeker geplaatst voor een toestelfinale. De Brabander kwam aan de ringen tot een score van 15,566. Tot nu toe deed alleen de Rus Aleksandr Balandin het beter. De nummer 4 van de Spelen in Londen kwam in het Antwerpse Sportpaleis tot 15,600.

Van Gelder moet bij de beste acht eindigen in de kwalificaties om zaterdag mee te mogen doen in de finale. Bij het laatste WK, in 2011 in Tokio, werd Van Gelder uiteindelijk vijfde. Hij miste daardoor deelname aan de Olympische Spelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d