Tsjechië zet grote stap naar finale Daviscup

13 september 2013 om 23:10 door © 2013 ANP
Tsjechië zet grote stap naar finale Daviscup

PRAAG (ANP) - Tsjechië heeft vrijdag een grote stap gezet naar de finale van de Daviscup. In de halve eindstrijd tegen Argentinië kwam de titelverdediger op een voorsprong van 2-0 in de 'best of five'-wedstrijd. Zowel Radek Stepanek als Tomas Berdych won zijn partij in het enkelspel, waardoor een zege op zaterdag in de dubbel voor de Tsjechen volstaat voor de finale.

Stepanek ging als eerste de baan op tegen Juan Monaco en stapte na 2,5 uur overtuigend als winnaar van het hardcourt af. In de eerste set bood Monaco nog tegenstand, maar daarna won Stepanek eenvoudig (7-6 (3) 6-3 6-2). Berdych had iets meer moeite met Leonardo Mayer. Toch sleepte de top 10-speler er een overwinning in vier sets uit: 6-4 4-6 6-3 6-4.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d