Spelersvakbond FIFPro verontrust over Qatar

27 september 2013 om 18:15 door © 2013 ANP
Spelersvakbond FIFPro verontrust over Qatar

BERN (ANP) - De internationale spelersvakbond FIFPro is ,,zeer verontrust'' over berichten dat bij de bouw van de WK-stadions in Qatar tientallen Nepalese arbeiders zijn omgekomen. FIFPro, dat zo'n 50.000 profvoetballers vertegenwoordigt, roept Qatar op de rechten van arbeiders te respecteren.

De Engelse krant The Guardian meldde woensdag dat tussen 4 juni en 8 augustus 44 gastarbeiders uit Nepal zijn gestorven door ongevallen en hartaanvallen. De Nepalezen werken volgens de krant bij temperaturen van rond de 50 graden, ze krijgen onvoldoende drinkwater en hebben te maken met onhygiënische omstandigheden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d