Opnieuw winst voor Team USA in America's Cup

24 september 2013 om 09:20 door © 2013 ANP
Opnieuw winst voor Team USA in America's Cup

SAN FRANCISCO (ANP) - Het lukt Team New Zealand maar niet om het beslissende punt in de America's Cup te pakken. Het zeilteam is al sinds donderdag één zege verwijderd van de winst in de prestigieuze wedstrijd, maar moest ook maandagmiddag (plaatselijke tijd) de overwinning aan Team USA laten. Dat verkleinde daarmee de achterstand tot 8-6 in de best-of-17-serie.

Het was voor de Amerikaanse catamaran, met de Nederlander Simeon Tienpont aan boord, de vijfde overwinning op rij in de baai van San Francisco. Vanwege de zwakke wind werd er op maandag maar één wedstrijd gevaren. Dinsdag staan twee nieuwe races op het programma.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d