O'Neal koopt zich in bij Kings

23 september 2013 om 23:30 door © 2013 ANP
O'Neal koopt zich in bij Kings

SACRAMENTO (ANP) - De voormalige NBA-superster Shaquille O'Neal (41) heeft zich ingekocht bij Sacramento Kings. De Amerikaanse zwaargewicht, viervoudig winnaar van de NBA-titel, heeft een minderheidsbelang in de basketbalclub uit Californië genomen.

,,De nieuwe visie bij de club spreekt me aan. De nieuwe ploeg ook, het nieuwe alles eigenlijk'', liet 'Shaq' opgetogen weten. ,,Van zo'n avontuur wil ik wel onderdeel zijn. Het wordt geweldig'', zei de man die zich in het verleden niet altijd even lovend uitliet over de Kings (,,het zijn queens'').

Voor een bedrag van rond 350 miljoen dollar (ongeveer 260 miljoen euro) werd de Indiase ondernemer Vivek Ranadive in mei van dit jaar grootaandeelhouder van Sacramento Kings. Daarmee was een dreigende verhuizing van de club naar Seattle van de baan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d