Maand schorsing voor boze wissels Juventus

24 september 2013 om 18:10 door © 2013 ANP
Maand schorsing voor boze wissels Juventus

TURIJN (ANP) - Voetballers van Juventus die net als Andrea Pirlo na een wissel rechtstreeks naar de kleedkamer lopen, worden in het vervolg hard gestraft door trainer Antonio Conte. De Italiaanse coach kondigde dinsdag aan dat zijn spelers een maand worden geschorst als ze de wedstrijd niet op de bank af blijven kijken. ,,Of dat makkelijk is? Ja, heel makkelijk'', zei Conte toen hij zijn opvallende maatregel deelde met de Italiaanse pers.

De veelgeprezen spelmaker Pirlo werd zondag tegen Hellas Verona (2-1) na ruim een uur spelen naar de kant gehaald. De Italiaanse routinier, zichtbaar kwaad, liep meteen door naar de kleedkamer. Pirlo kwam er zonder straf van af, maar de volgende speler van de 'Oude Dame' die niet op de bank gaat zitten, wordt wel aangepakt. ,,Degene die onze nieuwe regel niet respecteert, krijgt een zware boete en blijft een maand buiten het team'', zei Conte.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d