Kromowidjojo richt zich op EK

17 september 2013 om 15:55 door © 2013 ANP
Kromowidjojo richt zich op EK

EINDHOVEN (ANP) - De Europese titelstrijd in Berlijn volgend jaar wordt komend seizoen het belangrijkste doel van Ranomi Kromowidjojo. De tweevoudig olympisch kampioene en wereldkampioene op de 50 vrij zei dit dinsdag in Eindhoven. Ze wil daarvoor zo snel mogelijk weer in vorm komen. ,,Ik ben op vakantie geweest, dus er zit nog wel wat vet aan. Ik moet daarom zo snel mogelijk fit worden. Ik wil graag de beste zijn en blijven.''

Na een aantal drukke maanden met de wereldkampioenschappen in Barcelona en de wereldbekerwedstrijden in Eindhoven deed Kromowidjojo 4 weken niets. Ze heeft de training sinds 9 september weer hervat. Dit jaar komt ze nog in actie in de wereldbekerwedstrijden in het 25-meterbad in Dubai en Singapore. In haar 'eigen' Pieter van den Hoogenband zwemstadion scherpte ze in augustus op de kortebaan het mondiale record op de 50 meter vrij aan.

Kromowidjojo keek vooruit op het nieuwe seizoen aan de zijde van de Australiër James Magnussen. De wereldkampioen op de 100 vrij is in Nederland om met Kromowidjojo een fotoshoot te doen voor hun sponsor Arena. De twee hebben beiden als wens om een wereldrecord op de 100 meter vrij te zwemmen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d