Greipel wint Brussels Cycling Classic

7 september 2013 om 16:40 door © 2013 ANP
Greipel wint Brussels Cycling Classic

BRUSSEL (ANP) - André Greipel heeft zaterdag de eerste editie van de Brussels Cycling Classic op zijn erelijst bijgeschreven. De Duitse wielrenner van Lotto-Belisol was in de Belgische hoofdstad de sterkste in de massasprint, vóór zijn landgenoot John Degenkolb (Argos-Shimano) en de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ.fr).

In de finale trok Belkin-renner Lars Boom ten aanval. Hij demarreerde zo'n 3 kilometer voor de streep uit het peloton, maar werd in de laatste honderden meters alsnog ingerekend.

De Brussels Cycling Classic is de opvolger van de vermaarde koers Parijs-Brussel, die vorig jaar voor het laatst in de oude vorm werd verreden. Het peloton werkte de vernieuwde wedstrijd zaterdag in zijn geheel op Belgisch grondgebied af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d