Gesink sprint naar zege in GP Québec

13 september 2013 om 22:15 door © 2013 ANP
Gesink sprint naar zege in GP Québec

QUÉBEC (ANP) - Robert Gesink heeft vrijdag de Grand Prix de Québec gewonnen. De klimmer van Belkin was in de Canadese WorldTour-koers na 201 kilometer over een glooiend circuit de snelste in de eindsprint. Gesink klopte onder anderen de Slowaak Peter Sagan.

De Franse kampioen Arthur Vichot werd tweede, net voor de Belg Greg van Avermaet. Voor Gesink is het zijn eerste zege van het seizoen.

Niki Terpstra ging op zo'n 15 kilometer van de eindstreep in de aanval. De Noord-Hollander werd op 1,5 kilometer voor de finish weer bijgehaald, waarna hij nog naar een zesde plek sprintte. Tom-Jelte Slagter werd zevende.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d