Extra rustdag in Giro 2014

24 september 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Extra rustdag in Giro 2014

FLORENCE (ANP) - De deelnemers aan de Ronde van Italië krijgen volgend jaar een dag extra rust. De adviesraad voor het professionele wielrennen (PCC) heeft dinsdag tijdens de WK in Florence ingestemd met het verzoek om een derde rustdag toe te staan, in plaats van de gebruikelijke twee. De Giro begint ook een dag eerder, op vrijdag 9 mei.

De eerste twee etappes vinden plaats in en rondom de Noord-Ierse hoofdstad Belfast, de derde rit gaat over Ierse bodem naar Dublin. Na de verplaatsing vanuit Ierland naar Italië krijgen de renners een dag om bij te komen. Later in de wielerronde, die 3 weken duurt, zijn de twee gebruikelijke rustdagen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d