Duitse sport achter olympisch plan

30 september 2013 om 18:00 door © 2013 ANP
Duitse sport achter olympisch plan

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse sportbonden, verenigd in de DOSB, hebben zich maandag in grote meerderheid achter het plan geschaard München kandidaat te stellen voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2022. Alleen de Duitse Alpenvereniging onthield zich tijdens de ledenvergadering in de Beierse hoofdstad van stemmen.

,,Het is waar! We gaan het nogmaals proberen'', jubelde burgemeester Christian Ude triomfantelijk. De massale steun van de sport moet ook de inwoners van München, Garmisch-Partenkirchen, Schönau am Königssee en Ruhpolding, waar de Winterspelen zullen worden gehouden bij toewijzing, over de brug helpen. De volksraadpleging is op 10 november. De deadline van het IOC is 4 dagen later.

München was ook in de race voor de OS 2018, maar Zuid-Korea kreeg met Pyeongchang de voorkeur.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d