Drie sporten in de wachtkamer

7 september 2013 om 12:35 door © 2013 ANP
Drie sporten in de wachtkamer

BUENOS AIRES (ANP) - Nadat zaterdag bekend wordt waar de Olympische Spelen van 2020 worden gehouden, volgt een dag later het verdict voor drie sporten die hopen op een plaats bij dat evenement. Worstelen, honk- en softbal of squash krijgt zondag de olympische status (terug). Voor squash zou dat een primeur betekenen maar de racketsport is geen favoriet.

Wel ontkwam squash aan een relletje voorafgaand aan de verkiezing. Worstelen kwam onder vuur nadat de ethische commissie van het IOC een berisping uitdeelde omdat de 'campagneregels' waren overtreden. Een Japanse worstelvertegenwoordiger had in augustus na het verstrijken van de uiterste datum een brief naar IOC-leden verstuurd, om hen te overtuigen van de olympische terugkeer van zijn sport. De internationale honk- en softbalbond moest zich verdedigen omdat het de zoon van Fidel Castro in het campagneteam had opgenomen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d