Derksen erin, Lafeber eruit in Turijn

20 september 2013 om 20:30 door © 2013 ANP
Derksen erin, Lafeber eruit in Turijn

TURIJN (ANP) - Robert-Jan Derksen heeft zich vrijdag verzekerd van deelname aan de laatste twee dagen van het golftoernooi om de Open Italiaanse titel in Turijn. Hij steeg van de 44e naar de 25e plaats met een prima rondje van 69 slagen (3 onder par), waarmee hij op 140 uitkwam. Derksen produceerde zes birdies en drie bogeys. Hij was op de eerste dag in 71 slagen rond gegaan.

Maarten Lafeber verging het vrijdag een stuk slechter. Hij miste de cut door een moeizame omloop waarvoor hij 77 slagen nodig had. Lafeber verspeelde zijn kansen door een triple-bogey op de 16e hole. Met een totaalscore van 147 kwam hij 4 slagen tekort voor kwalificatie voor het slotweekeinde.

Na twee dagen gaan drie spelers in Turijn aan de leiding met een score van 135: Simon Thornton (Ierland), Francesco Molinari (Italië) en Felipe Aguilar (Chili).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d