Coates vicevoorzitter IOC

10 september 2013 om 21:45 door © 2013 ANP
Coates vicevoorzitter IOC

BUENOS AIRES (ANP) - Enkele uren na de benoeming van de Duitser Thomas Bach tot voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben de IOC-leden de Australiër John Coates dinsdag benoemd tot vicevoorzitter. Hij vervangt in die functie de Singaporees Ng Ser Miang, wiens termijn van 8 jaar erop zit. Er was geen tegenkandidaat.

De plaats in het uitvoerend comité die vrijkwam door de promotie van Coates, wordt opgevuld door de Amerikaanse Anita DeFrantz. De voormalig toproeister won met miniem verschil van de Canadees Richard Pound, de vroegere baas van het wereldantidopingbureau WADA. Omdat Bach ook vicevoorzitter was, is er nog een positie vacant in het IOC-bestuur. Die wordt opgevuld bij de IOC-sessie aan de vooravond van de Winterspelen, begin volgend jaar in Sotsji.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d