Canadees Tuft ziet af van tijdrit op WK

24 september 2013 om 08:25 door © 2013 ANP
Canadees Tuft ziet af van tijdrit op WK

FLORENCE (ANP) - De Canadese wielrenner Svein Tuft gaat woensdag niet van start op de individuele tijdrit op het WK in Florence. Tuft, die zondag met zijn ploeg Orica-GreenEdge zilver pakte op de ploegentijdrit, is naar eigen zeggen fysiek en mentaal op. Dat heeft de Canadese wielerbond bekendgemaakt.

,, Al sinds de Tour loop ik op de toppen van mijn tenen en zondag heb ik echt alles gegeven'', legde de 36-jarige hardrijder uit. ,,Fysiek en mentaal kan ik het niet meer opbrengen om een goede individuele prestatie neer te zetten."

Tuft wordt niet vervangen, waardoor er woensdag geen Canadees zal starten op de 57 kilometer lange individuele tijdrit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d