Aanval Kipsang op wereldrecord in Berlijn

27 september 2013 om 18:10 door © 2013 ANP
Aanval Kipsang op wereldrecord in Berlijn

BERLIJN (ANP) - De Keniaanse atleet Wilson Kipsang heeft vrijdag een aanval op het wereldrecord van de marathon aangekondigd. Hij wil zondag in de wedstrijd over 42,195 kilometer door de Duitse hoofdstad Berlijn sneller lopen dan 2.03.38. Die toptijd liep zijn landgenoot Patrick Makau in 2011, eveneens in Berlijn. ,,Ik heb hard getraind en wil hier het wereldrecord. Ik weet dat het mogelijk is'', zei de 31-jarige Kipsang, die al jaren tot de wereldtop behoort. Hij kwam in 2011 al dicht in de buurt van de tijd van Makau, toen hij in Frankfurt 2.03.42 klokte.

Favoriete bij de vrouwen is de Keniaanse Florence Kiplagat, die haar persoonlijk record van 2.19.44 wil verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d