Wielrenner Mol derde in Zottegem

20 augustus 2013 om 18:20 door © 2013 ANP
Wielrenner Mol derde in Zottegem

ZOTTEGEM (ANP) - De Sloveense wielrenner Blaz Jarc heeft dinsdag de 78e editie van de Grote Prijs Stad Zottegem gewonnen. Na 184 kilometer had hij een kleine voorsprong op de Belg Boris Dron, die de Nederlander Wouter Mol van Vancansoleil-DCM net achter zich hield.

Blaz Jarc plaatste zijn beslissende demarrage tijdens de beklimming van De Vlamme, zo'n 2 kilometer voor de finish. Mol en Dron counterden te laat om de Sloveen nog te kunnen achterhalen.

Slechts 29 renners van de 183 coureurs haalden de finish. Alle overige renners werden door de jury vroegtijdig uit koers gehaald omdat ze een te grote achterstand hadden op de kopgroep. Jarc volgt de Oostenrijker Matthias Brändle op die de koers in 2012 wist te winnen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d