Stybar wint zevende etappe Vuelta

30 augustus 2013 om 17:55 door © 2013 ANP
Stybar wint zevende etappe Vuelta

MAIRENA DE ALJARAFE (ANP) - Zdenek Stybar heeft vrijdag in de Ronde van Spanje zijn eerste etappezege in een grote ronde geboekt. De Tsjechische wielrenner van Omega Pharma-QuickStep hield in de zevende etappe in een man-tegen-mansprint wereldkampioen Philippe Gilbert van zijn eerste overwinning in de regenboogtrui. Vincenzo Nibali behield de rode leiderstrui.

Stybar en Gilbert reden in de slotfase van de overwegend vlakke etappe weg uit het peloton. In de laatste kilometer hielden beide renners nog net voldoende over om de sprinters voor te blijven. De Tsjech drukte zijn wiel iets eerder over de streep dan Gilbert. De Duitser Robert Wagner van Belkin won de pelotonspurt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d