Sebastian Vettel: "saaie race in België was voor mij genieten"

27 augustus 2013 om 09:33 door Luc Wierts
Sebastian Vettel: "saaie race in België was voor mij genieten"

Sebastian Vettel oogt ontspannen in Spa en daar heeft hij reden voor. Nauwelijks een dag geleden maakte hij in de Grand Prix van België op niet mis te verstane wijze duidelijk dat er niemand tussen hem en zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 in staat. Een dag na de klinkende zege blikt de Duitse wereldkampioen in Spa-Francorchamps terug op een weekend waarop alles perfect op z´n plaats viel en kijkt hij vooruit op de races die nog volgen in het WK?

"Ik had niet verwacht hier afgelopen weekend zo sterk te zijn", verontschuldigt de 26-jarige regerend wereldkampioen zich voor het machtsvertoon. "Ik kan me voorstellen dat het misschien een beetje saai was voor jullie. Maar voor mij was het echt genieten. Het is heerlijk als de wagen precies doet wat je wilt. Als je in je ritme komt, wil je alleen maar meer en meer." Dat resulteerde in een overwinning met maar liefst zeventien seconden voorsprong op de nummer twee, Fernando Alonso, het grootste verschil tussen de nummers één en twee in het huidige seizoen.

De Duitser is casual gekleed met een petje van zijn nieuwe sponsor op, een keer wat anders dan zijn raceoverall van het Red Bull team. Hoewel de koploper in het Formule 1 kampioenschap ook ontspannen naar de laatste acht races kan toewerken, blijft hij alert, zeker met de Italiaanse Grand Prix in Monza als volgende op het programma. "Dat is een circuit waar we het vaak lastig hebben. Als wij een fout maken zullen de andere teams klaarstaan om optimaal te profiteren. Dat hebben wij ook gedaan vorig jaar en in 2010, toen we terugknokten van een achterstand. Dat bewijst dat niets is beslist. Al gaan we met veel vertrouwen naar die race toe", zegt de coureur die op de baan het imago van een keiharde winnaar heeft. Dat liet hij eerder dit jaar in de GP van Maleisië zien, waar hij een zekere overwinning van zijn teamgenoot Mark Webber wegkaapte.

Volgens Vettel is het teamspel nog een gevoelig onderwerp, al klinkt hij zelf vastberaden. "Ik wil die titel ook zelf hebben veroverd. Niet dat je afhankelijk bent van wat anderen doen. Natuurlijk moet je er als een team voor werken", vergeet hij de rol van zijn team niet te vermelden. "Maar het is het ultieme bewijs als je het uiteindelijk zelf voor elkaar hebt gekregen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d