Regen zit partij Federer in de weg

27 augustus 2013 om 08:45 door © 2013 ANP
Regen zit partij Federer in de weg

NEW YORK (ANP) - De partij tussen Roger Federer en Grega Zemlja had maandagavond (plaatselijke tijd) het toetje van de eerste dag van de US Open moeten zijn, maar aanhoudende regen zorgde er voor dat beide tennissers niet in actie konden komen. De partij tussen de Zwitserse vijfvoudig winnaar en de Sloveen is daardoor naar dinsdag uitgesteld.

Twee andere partijen werden vanwege de neerslag gestaakt. Vasek Pospisil uit Canada stond met 6-4 6-3 6-7 (9) 0-4 voor tegen de Braziliaan Rogerio Dutra Silva toen beiden naar binnen moesten. De winnaar van die partij speelt in de tweede ronde tegen Rafael Nadal. Ook de Colombiaan Santiago Giraldo en de Argentijn Carlos Berlocq konden hun wedstrijd niet tijdig beëindigen. Giraldo leidt daar met 3-6 6-3 7-6 (6) 2-1.

Partijen op de US Open zijn de laatste jaren regelmatig gestaakt vanwege neerslag. De mannenfinale is daardoor de afgelopen 5 jaar op maandag gespeeld, in plaats van op zondag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d