RadioShack alleen nog in WorldTour actief

27 augustus 2013 om 09:20 door © 2013 ANP
RadioShack alleen nog in WorldTour actief

RIJSWIJK (ANP) - De Amerikaanse wielerploeg RadioShack-Leopard rijdt dit jaar alleen nog maar wedstrijden van de WorldTour, het hoogste wielerniveau. De Luxemburgse teameigenaar Flavio Becca heeft de licentie van de ploeg voor 2014 al aan fietsenmerk Trek verkocht en wil zo goedkoop mogelijk van de ploeg af.

,,Het is inderdaad een geldkwestie'', gaf woordvoerder Tim Vanderjeugd dinsdag toe tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. ,,Daarom kunnen we een aantal kleinere wedstrijden niet rijden. Niet starten in de WorldTour-races is geen optie. Dan zouden we onze licentie verliezen.''

RadioShack start niet meer in wedstrijden als Parijs-Tours en de Ronde van Groot-Brittannië. Voor de ploeg rijden renners als Andy Schleck, Fabian Cancellara en Chris Horner. Die laatste won maandag de derde rit in de Vuelta.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d