Nijhuis: ik kijk vooral naar mezelf

3 augustus 2013 om 12:00 door © 2013 ANP
Nijhuis: ik kijk vooral naar mezelf

BARCELONA (ANP) - Moniek Nijhuis was onder de indruk van de Russische zwemster Joelia Efimova, die die zaterdag bij de wereldkampioenschappen in Barcelona in dezelfde serie als de Nederlandse naar een wereldrecord (29,78) op de 50 meter schoolslag snelde. ,,Ik kan er ook niets aan doen dat ze hier zo hard gaan, maar ik wil vooral naar mezelf kijken. Dit was mijn beste tijd ooit in een badpak van textiel. Ik denk dat ik nog wel een stapje kan maken. Als alles perfect gaat, kan ik de finale halen'', zei Nijhuis, die zich met 30,82 plaatste voor de halve finales.

Hoewel Efimova een record zwom, is voor Nijhuis de Litouwse Ruta Meilutyte favoriet voor het goud. ,,Ze is zo explosief en ligt met haar start al zo ver voor. Dat zag je ook bij haar wereldrecord op de 100 school. Ik kan daar nog wel wat van leren.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d