Lijesen: ik ga voor Nederlands record

3 augustus 2013 om 11:45 door © 2013 ANP
Lijesen: ik ga voor Nederlands record

BARCELONA (ANP) - Bastiaan Lijesen kwalificeerde zich zaterdag bij de wereldtitelstrijd in Barcelona soepel voor de halve finales van de 50 meter rugslag. Hij hoopt in de halve eindstrijd zijn beste tijd ooit te kunnen zwemmen. ,,Het Nederlands record is binnen handbereik. Ik moet nog iets meer brengen, maar ik denk wel dat het erin zit.''

Het nationale record staat met 24,73 al op naam van Lijesen. Met zijn optreden in de series onderstreepte hij dat hij progressie heeft gemaakt. ,,In het verleden ging het in de series vaak mis. Ik was met andere dingen bezig en daardoor ging het verkeerd. Ik denk dat ik hier laat zien dat ik het nu wel onder de knie heb.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d