'Je moet een fout maken voor een medaille'

23 augustus 2013 om 16:40 door © 2013 ANP
'Je moet een fout maken voor een medaille'

HERNING (ANP) - Dressuuramazone Adelinde Cornelissen veroverde vrijdag met haar paar Parzival brons op de Grand Prix Speciaal bij de EK in Herning. Net als de Charlotte Dujardin (goud) en Helen Langehanenberg (zilver) maakte ze een programmafout. Volgens Cornelissen was het nog nooit voorgekomen dat het hele podium fouten maakte. ,,Maar je ziet wel dat je een fout moet maken om een medaille te winnen'', reageerde ze met een knipoog.

,,Ik ben wel de domste van ons drieën'', ging ze verder. ,,Twee jaar geleden tijdens het EK in Rotterdam maakte ik namelijk ook een programmafout.'' Toen won Cornelissen, met fout zelfs het goud. ,,Maar dat een fout me nu misschien goud kost, maakt niets uit. We hebben goed gereden.''

Donderdag pakte Cornelissen met de Nederlandse ploeg al zilver in de landenwedstrijd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d