Elf Nederlanders van start in Vuelta

20 augustus 2013 om 17:25 door © 2013 ANP
Elf Nederlanders van start in Vuelta

RIJSWIJK (ANP) - Elf Nederlandse wielrenners beginnen zaterdag aan hun Ronde van Spanje met een tijdrit over 27 kilometer van Vilanov de Arousa naar Sanxenxo. De formaties Belkin en Vacansoleil-DCM zijn hofleverancier, zij vaardigen ieder vier Nederlanders af. De andere rijders die het rood-wit-blauw vertegenwoordigen, komen uit voor Argos-Shimano (twee renners) en Garmin-Sharp.

Belkin heeft voor de derde grote ronde van het jaar Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Theo Bos en Stef Clement opgeroepen. Voor Vacansoleil komen Johnny Hoogerland, Wout Poels, Lieuwe Westra en Barry Markus in actie. Argos-Shimano verschijnt met Ramon Sinkeldam en Tom Stamsnijder ten toneel. Michel Kreder is de Nederlandse eenling binnen Garmin.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d