Crutchlow naar Ducati

3 augustus 2013 om 09:45 door © 2013 ANP
Crutchlow naar Ducati

RIJSWIJK (ANP) - Motorcoureur Cal Crutchlow racet de komende twee seizoenen in de MotoGP op een motor van het fabrieksteam van Ducati. De 27-jarige Brit neemt de positie over van de Amerikaan Nicky Hayden, meldde de Italiaanse renstal.

Crutchlow rijdt dit seizoen op een Yamaha en staat vijfde in het wereldkampioenschap. Hayden is bezig aan zijn vijfde jaar bij Ducati, de machine waarop hij nooit zijn prestaties benaderde die hij destijds bij Honda leverde. De 'Kentucky Kid' veroverde op een Honda in 2006 de wereldtitel in de koningsklasse.

De Spanjaard Pol Espagaro, die seizoen actief in de Moto2, neemt in 2014 de plek over van Crutchlow bij Yamaha en zal dus debuteren in de MotoGP.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d