Basketballers winnen van Portugal

16 augustus 2013 om 22:15 door © 2013 ANP
Basketballers winnen van Portugal

LEIDEN (ANP) - De Nederlandse basketballers hebben vrijdagavond in de Leidse 5 Mei-hal gewonnen van Portugal. De formatie van bondscoach Toon van Helfteren won de ontmoeting, gespeeld in het kader van de kwalificatie voor de Europese titelstrijd, met 71-53.

Van groot belang was de wedstrijd in principe niet. De Europese tak van de overkoepelende federatie FIBA besloot woensdag om de eerdere zeges van Nederland op Estland en Portugal om te zetten in reglementaire nederlagen van 0-20, omdat Oranje met een niet-speelgerechtigde speler zou zijn aangetreden.

De Nederlandse basketbalbond is nog wel van plan beroep aan te tekenen tegen die beslissing. Als de zeges alsnog zouden blijven staan, dan had Oranje zich geplaatst voor de halve finales van de kwalificatie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d